meester wie?

Jonathan’s verhalen ontstaan uit zijn fantasie.
Wanneer hij schrijft, droomt hij precies.
Hij is een echte dagdromer.
‘Meester’ is zijn roepnaam in de voorleesklas.
– meester dagdromer –

dag-dro-men = verzinnen, fantaseren
dag-dromer= persoon met een grote verbeeldingskracht

Van jongs af aan schreef Jonathan Jetten verhalen en gedichten. Geen enkel notitieblok of papiertje bleef gespaard. In 1981 kwam hij op deze planeet terecht, meer bepaald in Brugge. Hij woont en werkt nog steeds in deze prachtige stad. Een pittoresk huisje ‘Malpertuske’ in de binnenstad is de thuisbasis van Jonathan, Clement en hun zoon Theo. Dankzij Clement volgde Jonathan een schrijfcursus bij auteur Aag Vernelen.
Toen hij in 2017 papa werd, was hij overtuigd om zijn droom waar te maken. Hij kroop in zijn pen en hij schreef verhalen over maatschappelijke thema’s, met een flinke dosis fantasie.

In 2019 verscheen zijn debuut ‘Als ik naar de wolken kijk…’ waarmee hij bekroond werd tot beste kinderboek in de publieksprijs Boekgoud 2019, te Soest. Het verhaal vond zijn plek in rouwkoffers en het ging mee op rouwkamp van Missing You VZW. Jonathan verzorgt sindsdien ook auteurslezingen in scholen en organisaties.

De inkt van Jonathan’s pen is nog niet droog. Er liggen enkele verhalen te wachten op publicatie, onder andere over de thema’s: adoptie, diversiteit, anders zijn, psychische kwetsbaarheid. Hij werkt hiervoor samen met schrijfcoach Renee Kelder.

Het tweede boek van Jonathan Jetten verschijnt in 2021 bij Uitgeverij Ambilicious te Breda.