Eerste voorleesmoment!

Deze post delen?

Ik had de eer om mijn eerste boek voor te lezen op de ontmoetingsdag van Missing You vzw, te Brugge. In de kindergroep met lotgenoten hebben we samen het verhaal gelezen. Elk om beurt, prent per prent. De verschillende scènes in het verhaal, boden mogelijkheden om in gesprek te gaan met de kinderen. Bijvoorbeeld als we spraken over Tomas, dat hij de beste vriend van Juliette was en is . Hij is vorig jaar gestorven. Als ik vroeg ‘Wie is jouw beste vriend?’, dan kreeg ik van alle kinderen het antwoord: ‘X is mijn beste vriend(in), maar hij of zij is niet dood.’ Even slikken.  ‘Als jij naar de wolken kijkt, wat zie je dan?’, dit was de volgende vraag. Van een dinosaurus tot een beer en zelfs een handschoen! Iedereen ziet iets anders in de wolken.

De reacties van de kinderen maken me nederig en dankbaar. Dit is de reden waarom ik dit verhaal heb geschreven, om rouw en verlies nog meer bespreekbaar te maken.

Dankjewel Missing You vzw!

Jonathan Jetten, oktober 2019

Geef een antwoord